RF_PRODUCT-SELECTION_ingredient_karite_header_plp_website_desktop
ΚΑΡΙΤΕ
Το βούτυρο καριτέ και το λάδι καριτέ είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι για τα ξηρά μαλλιά.

Το βούτυρο καριτέ και το λάδι καριτέ είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι για τα ξηρά μαλλιά.

Το βούτυρο καριτέ και το έλαιο καριτέ έχουν γίνει απαραίτητα συστατικά στα καλλυντικά χάρη στις μοναδικές τους ιδιότητες.  Ένας απαραίτητος σύμμαχος για τα ξηρά έως πολύ ξηρά μαλλιά, τα ενυδατώνει σε βάθος και τα προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις.

7 αποτελέσματα

René και καριτέ: ενυδατική φροντίδα για να μπει ένα τέλος στα ξηρά μαλλιά

Βιολογικό και παραγόμενο με δεοντολογικούς κανόνες, το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα της Furterer προέρχεται αποκλειστικά από τη δουλειά των γυναικών της SOTOKACC, ενός συνεταιρισμού στη Μπουρκίνα Φάσο, με τον οποίο η εταιρεία συνεργάζεται από το 2007. Αυτή η υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα είναι το αποτέλεσμα μιας συνάντησης μεταξύ της Nathalie Ouattara, της ιδρύτριας της δομής, και του Pierre Fabre, τον οποίο κατάφερε να πείσει για την ποιότητα του βουτύρου και του ελαίου καριτέ και την τεχνογνωσία των υπαλλήλων της. Σήμερα, το βούτυρο και το έλαιο καριτέ αποτελούν κορυφαία συστατικά και δραστικές ουσίες της σειράς Karité, ειδικά σχεδιασμένης για ξηρά και πολύ ξηρά μαλλιά, και το μυστικό της σειράς Karinga για σγουρά και πυκνά μαλλιά. Οι θρεπτικές του ιδιότητες το καθιστούν ισχυρό σύμμαχο για όλα τα μαλλιά που στερούνται υγρασίας!

rf_engag_karite_fair_for_life 473-512

Δέσμευση για υπεύθυνη ομορφιά

Αυτό κάνουμε εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού δίκαιου εμπορίου μας, με πιστοποίηση "Fair For Life" από το Ecocert, στην Μπουρκίνα Φάσο.

Μάθετε περισσότερα για τις δεσμεύσεις μας.

Μια σειρά προϊόντων περιποίησης για ξηρά μαλλιά με βούτυρο και έλαιο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ είναι το κύριο προϊόν των καρπών του δέντρου καριτέ. Το καριτέ βρίσκεται σε όλη την τροπική Αφρική, από το Μάλι μέχρι το Σουδάν και τη Μπουρκίνα Φάσο, όπου θεωρείται τυχερό δέντρο. Το Butyrospermum parkii, το αρχαίο του όνομα που σημαίνει κυριολεκτικά "σπόροι βουτύρου", παράγει καρπούς που περιέχουν σαρκώδεις πυρήνες από τους οποίους εξάγεται με μηχανική πίεση ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα και προσιτά φυτικά λίπη στο Σαχέλ. Στην εξευγενισμένη εκδοχή του, το λίπος αυτό, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από γυναίκες, χρησιμοποιείται ως μαργαρίνη στη διατροφή των υποσαχάριων χωρών.
Όμως σε εμάς και τα καλλυντικά μας φτάνει στην ακατέργαστη εκδοχή του. Είναι διάσημο για τις ενυδατικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να καταπολεμά την ξηρότητα του δέρματος και των μαλλιών, και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από το κιτρινοπράσινο χρώμα του, όταν δεν είναι καθαρισμένο, και από το άρωμά του με νότες αμυγδάλου. Βρίσκεται σε μπλοκ τυλιγμένα σε φύλλα στις αφρικανικές αγορές, μια μορφή που του επιτρέπει να αποθηκεύεται για χρόνια αν δεν εκτίθεται στον αέρα και τη θερμότητα.

Είναι τοβούτυρο καριτέ καλύτερο από άλλα συστατικά περιποίησης μαλλιών; Ποια είναι τα οφέλη του για τα ξηρά μαλλιά;

Εν ολίγοις: ναι. Οι λόγοι της επιτυχίας του μπορούν να συνοψιστούν σε τρεις λέξεις: υφή, σύνθεση και ιδιότητες. Στην αφή, το βούτυρο καριτέ είναι ένας θησαυρός αισθήσεων: κρεμώδες, εύκολο στην εφαρμογή, ειδικά σε πολύ χονδρή τρίχα, περιλαμβάνεται σε πολλές συνθέσεις, κάνοντάς τις ακαταμάχητες, πυκνές και πλούσιες.
Όμως, όσον αφορά τη σύνθεσή του, το βούτυρο καριτέ κάνει πραγματικά τη διαφορά: με σχεδόν 10% μη σαπωνοποιήσιμη ύλη (το αδιάλυτο και μη μεταμορφώσιμο μέρος που διατηρεί τα πιο ενδιαφέροντα ενεργά συστατικά), συντρίβει τον ανταγωνισμό, ο οποίος γενικά έχει περίπου 1%. Από τις βιταμίνες Α και Ε (αντιοξειδωτικά), το καριτένιο (αντι-UV) έως τις αλκοόλες τριτερπενίου(αντιφλεγμονώδεις), το βούτυρο καριτέ είναι γεμάτο από επιστημονικά αποδεδειγμένα μόρια. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι βασικά για τη λειτουργία του δέρματος και είναι αδύνατο να τα συνθέσει ο άνθρωπος, υπάρχουν επίσης σε μεγάλες ποσότητες στο βούτυρο, δικαιολογώντας τη διατροφική του αξία.
Εκτός από αυτές τις θαυμάσιες ιδιότητες, ξεχωρίζει επίσης από τα έλαια λόγω της ευκολίας εφαρμογής του, της ικανότητάς του να προστατεύει και να περιβάλλει την ίνα της τρίχας με ένα θρεπτικό λιπιδικό φιλμ και της καλυπτικής του δράσης που περιορίζει την εφίδρωση και, συνεπώς, την αφυδάτωση. Σε αντίθεση με την διαδεδομένη άποψη, δεν κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά βοηθά στην ενυδάτωση σε βάθος και στην προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις, που είναι ήδη αρκετά!

Karité και Karinga: οι σειρές περιποίησης με βάση το καριτέ 

Η René Furterer έχει αναπτύξει τρεις σειρές προϊόντων περιποίησης μαλλιών για να καλύψει τις ανάγκες θρέψης και ενυδάτωσης των ξηρών μαλλιών: 
- Η σειρά KARITE Hydra, αφιερωμένη στα ξηρά μαλλιά
- Η σειρά KARITE Nutri, σχεδιασμένη για πολύ ξηρά και εύθραυστα μαλλιά
We don’t commercialise this range in Greece

Είναι γεμάτα υγρασία και θρέψη, περιέχουν βούτυρο καριτέ, το οποίο βοηθά στον περιορισμό της ξηρότητας των μαλλιών. Τα μαλλιά σας θα γίνουν ακόμα πιο υπέροχα.

 

Επιστροφή στην κορυφή